Maak kennis met Martine!

Ons nieuwe gezicht bij team Energie

Op 19 juni verwelkomden we Martine bij Stebo. Ze is technisch adviseur bij afdeling Energie. Momenteel schrijft ze adviesrapporten voor Mijn VerbouwBegeleiding en volgt ze de begeleiding op van de collectieve wijkrenovaties.

Martine werkte voordien als bouwkundige in bouwgerelateerde bedrijven. Met veel goesting kijkt ze ernaar uit om mensen met haar technische kennis verder te helpen.

Dag Martine. Hoe ben je bij Stebo terechtgekomen?

"Ik zag de vacature en vond die meteen interessant. Ik kende Stebo nog niet, maar toen ik de website bekeek, klikte het helemaal. Het sociale aspect en het menselijke contact vielen me meteen op. Dat miste ik in mijn laatste job enorm. Dus heb ik gesolliciteerd."

"De hartelijkheid binnen Stebo viel me meteen op. De collega’s namen de tijd om mij nieuwe dingen uit te leggen. Zo kon ik mij meteen goed inwerken. Het is hier ook echt teamwork. Je kan alles aan iedereen vragen en iedereen is oprecht geïnteresseerd in jou als persoon."

Wat doe je precies als technisch adviseur?

"De eerste maand ging ik samen met collega Debby op huisbezoek over heel Limburg voor Mijn VerbouwBegeleiding. Veel op de baan, dat was fijn. Je gaat dan langs bij mensen die energetische verbeteringen willen aanbrengen in hun al wat oudere woning."

Dat 1-op-1-verhaal vind ik zo waardevol! Je kan de mensen echt adviseren naar hun specifieke omstandigheden. De adviesrapporten die ik nadien opmaak zijn echt voor die mensen bedoeld en praktisch onmiddellijk van toepassing op hun woning.

"Nu werk ik mee aan de collectieve wijkrenovaties. Ik volg de begeleidingen op van de drie wijken waar de renovaties zijn opgestart in het voorjaar. Dat is heel gevarieerd werk, want elke bewoner zit in een ander fase."

"Sommigen help ik Mijn VerbouwLening aan te vragen. Anderen help ik offertes van aannemers te vergelijken. Tijdens grote werken zoals dakwerken, neem ik ook ter plaatse een kijkje."

Technisch adviseur Martine aan haar bureau

"Ook dat is weer een heel persoonlijke aanpak. De situaties van die mensen zijn heel verschillend. Je hebt er die het financieel moeilijker hebben, maar ook mensen die meer kapitaalkrachtig zijn."

"Het energielandschap verandert constant, maar dat is net boeiend. Continu komen er nieuwe verbeteringen en technieken bij. We zijn dus altijd aan het bijleren en bijscholen. Daar haal ik veel voldoening uit."

Ik hoop dat dat zo mag blijven. Veel succes, Martine!

Denk je na over energetische renovatie in jouw woning?
Wil je een energiescan laten uitvoeren?

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be