9 jongeren op weg naar toekomst in bouwsector

‘Ik bouw aan mijn toekomst’

Vanuit dit motto stapte afgelopen jaar een groep jongeren in ons traject. Zij zagen een opleiding en stageplaats als bouwadministrator wel zitten. Limburgse bouwbedrijven deelden hun engagement en zetten hun deuren open voor werkzoekenden tussen 18 en 25 jaar. Ook zij zien de voordelen van aantrekken en stimuleren van talent, zeker in de bouw - een sector die het steeds moeilijker heeft om geschikte medewerkers te vinden. Versterkt met de nodige arbeidsattitudes en vakspecifieke kennis en competenties, ontvingen de jongeren op 20 oktober 2020 hun getuigschrift van Stebo directeur Erwin De bruyn (volledig corona proof uiteraard).

werken_BJT_112020

Collectieve opleiding en werkplekleren

Cevora, Stebo, VDAB, en PXL sloegen de handen in elkaar voor dit innovatieve project. Zo beantwoorden ze aan de krapte op de arbeidsmarkt én bieden ze heel concrete kansen aan werkzoekende jongeren. Stebo versterkt de nodige arbeidsattitudes van de jongeren via collectieve opleiding en individuele coaching op de werkplek. Naast soft skills, ontwikkelen zij ook vakspecifieke kennis en technische competenties die nodig zijn als bouwadministrator. Deze worden getraind door VDAB, PXL en het bouwbedrijf waar ze stage lopen. Het bedrijf zorgt voor een mentor die de jongere hierin begeleidt.

Wordt vervolgd…

Negen jongeren mochten hun getuigschrift ontvangen. Het project heeft effect en wordt daarom, indien corona het toelaat, opnieuw georganiseerd in maart 2021. Cevora, Stebo, VDAB en PXL werken de contacten met bouwbedrijven verder uit en versterken het aanbod met de feedback van deelnemers. Op weg naar sterke en competente jongeren in een duurzame loopbaan!

Meer info:

Ayse Demirci - ayse.demirci@stebo.be

Annemie Knoops - annemie.knoops@stebo.be

 

 

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be