De opleiding tot bouwadministrator opent deuren

Bouw je toekomst, ook in 2024

Bouw je toekomst opende heel wat deuren voor Piotr Bugryn (30). Nadat hij openbloeide tijdens de opleiding tot bouwadministrator, greep hij elke kans die hij kreeg. Een stage bij bouwbedrijf Vanderstraeten leidde er tot een vaste job als HSEQ Admin (Health, Safety, Environment, Quality).

Piotr was één van de 12 cursisten van Bouw je toekomst in 2023. Met alleen ervaring in de retailsector, dacht hij aan die sector gebonden te zijn. Tot hij telefoon kreeg van collega Jannike, die hem dit activeringstraject voor werkzoekenden voorstelde.

Ik had nog geen ervaring in de bouw, maar wel in administratie. Na een infosessie was ik er helemaal overtuigd van dat deze opleiding iets voor mij was. En nu zit ik hier bij Vanderstraeten!

Piotr volgde de opleiding tot bouwadministrator in 2023 en werkt nu als preventieadviseur bij bouwbedrijf Vanderstraeten

Dag Piotr, hoe gaat het met jou?

PIOTR: “Super! En ook wel pittig: morgen is mijn examen als preventieadviseur niveau 3. Dat is een opleiding die ik hier tijdens mijn werk mocht volgen. Ik krijg superveel ondersteuning van mijn leidinggevende. Het gaat dus heel goed met mij en ik leer enorm veel."

“Bij Vanderstraeten adviseer ik dus de preventiedienst. Gezondheid, veiligheid, kwaliteit, … dat ligt me heel erg. Ik heb tijdens mijn stage al aangegeven dat het onthaal mij minder lag en dat ik andere interesses heb.”

 

Was je zonder Bouw je toekomst ook in de bouwsector terechtgekomen?

PIOTR: “Waarschijnlijk niet. Zonder enige ervaring of opleiding in de bouw, had ik hier vooral niet durven solliciteren."

De opleiding tot bouwadministrator helpt je om binnen een bouwbedrijf een job te vinden. Het opent deuren: sommige gaan makkelijk open, bij andere moet je wat harder duwen. Dat is een keuze die je zelf moet maken. Maar ik geloof: Als je echt je best doet, dan krijg je kansen.

“De opleiding gaf ook een boost aan mijn zelfvertrouwen. Daardoor durfde ik uit te spreken wat ik wel en minder graag deed.”

 

Wat waren voor jou de sterke punten van Bouw je toekomst?

PIOTR: "De opleiding tot bouwadministrator is een goede opleiding met veel mogelijkheden. De coaching is zeer sterk. Op korte tijd leer je enorm veel op vlak van bouwkunde. Je doet daarna ook een stage binnen een bouwbedrijf. Van daaruit kunnen deuren voor je open gaan met zicht op een nieuwe job."

"Ik heb ook veel over mezelf geleerd. Ik ben niet per se heel sociaal. Toch voelde ik me meteen thuis bij de andere cursisten. Er was meteen een klik. Nu nog heb ik contact met enkelen van hen, ook op professioneel vlak. "

"Het leukste tijdens Bouw je toekomst was voor mij Bouwbad, het praktische deel van de opleiding. Superinteressant! Op een werf van VDAB in Bilzen leer je onder andere oppervlakten opmeten."

Piotrs presentatie tijdens het slotmoment van Bouw je toekomst.

Hoe kwam je terecht bij Vanderstraeten?

PIOTR: “Door een goede match van coach Ayse. Zij stelde me voor om hier te solliciteren. Meteen tijdens mijn sollicitatiegesprek zat het goed tussen mij en de HR-medewerkers. 2u later kreeg ik een telefoontje en mocht ik aan mijn stage beginnen. Dat is dus heel snel gegaan."

"Na mijn stageperiode kreeg ik een IBO-contract aangeboden voor 6 maanden, gevolgd door een vast contract.”

 

Raad je Bouw je toekomst aan?

PIOTR: "Zeker! Vooral aan jonge mensen die geen diploma of weinig werkervaring hebben. De opleiding biedt de kans op een eerste job binnen een goed bouwbedrijf. Op langere termijn creëert dat meer kansen: je kan verdere opleiding krijgen binnen het bedrijf, er zijn doorgroeimogelijkheden, …"

Mijn grote tip voor toekomstige cursisten? Sta zeker open voor feedback en luister naar je coaches. Dat is heel belangrijk, want ze hebben massa's levens- en werkervaring. Die mensen willen jou helpen om een goede job te vinden, zodat jij goed in je vel zit op de werkvloer.

Heb jij zelf interesse voor deze opleiding? In 2024 gaan we voor een fantastische 6e editie.

Kom naar één van de infosessies op

Donderdag 22 februari 2024 van 10 – 12 u

Dinsdag 27 februari 2024 van 14 – 16 u

Stebo vzw,
Windekestraat 1, 3600 Genk

Bouw je toekomst wordt mee mogelijk gemaakt dankzij onze partners:

Voor meer info:

Jannike Smeets
jannike.smeets@stebo.be - 0472 18 82 70

Ayse Demirci
ayse.demirci@stebo.be - 0474 23 08 02

stebo.be/bouw-je-toekomst

 

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be