Bouw Je Toekomst: sterke jongeren, sterke loopbaan!

‘Ik bouw aan mijn toekomst’

Vanuit dit motto stapte afgelopen jaar een groep jongeren in ons traject. Zij zagen een opleiding en stageplaats als bouwadministrator wel zitten. Limburgse bouwbedrijven deelden hun engagement en zetten hun deuren open voor werkzoekenden tussen 18 en 25 jaar. Ook zij zien de voordelen van aantrekken en stimuleren van talent, zeker in de bouw - een sector die het steeds moeilijker heeft om geschikte medewerkers te vinden. Versterkt met de nodige arbeidsattitudes en vakspecifieke kennis en competenties, ontvingen de jongeren hun diploma van Stebo directeur Erwin De bruyn. We spraken met Anan en Sfea. Zij kunnen naast dat diploma nu al een arbeidscontract leggen: een job in de bouw als perfecte afsluiter van hun stage.

Blik vooruit…en bouwen maar!

Bouw Je Toekomst enthousiaste deelnemers, toekomstige bouwadministratoren

Het traject

Cevora, Stebo, VDAB, en PXL sloegen de handen in elkaar voor dit innovatieve project. Zo beantwoorden ze aan de krapte op de arbeidsmarkt én bieden ze heel concrete kansen aan werkzoekende jongeren. Stebo versterkt de nodige arbeidsattitudes van de jongeren via collectieve opleiding en individuele coaching op de werkplek. Naast soft skills, ontwikkelen zij ook vakspecifieke kennis en technische competenties die nodig zijn als bouwadministrator. Deze worden getraind door VDAB, PXL en het bouwbedrijf waar ze stage lopen. Het bedrijf zorgt voor een mentor die de jongere hierin begeleidt.

Elf jongeren mochten hun diploma ontvangen, zes daarvan zijn ondertussen aan het werk. De andere deelnemers nemen heel wat goede bagage mee om hun verdere loopbaan vorm te geven. Zij kunnen rekenen op een warme overdracht naar de trajectbegeleiders van de VDAB.

Doorgroeimogelijkheden

Sfea en Canan zijn enthousiast. Beiden hadden ze interesse in de bouwsector en waren ze op zoek naar een administratieve job.

‘Na de infosessie waren we helemaal overtuigd’, zeggen ze volmondig. ‘Het is positief dat je vanaf de start je motivatie moet aangeven. Van daaruit vertrok immers de verdere opleiding en het zoeken naar een stageplaats. Er wordt meegedacht met ons, ook vanuit de bouwbedrijven. We kijken met veel goesting uit naar onze job, en zijn gemotiveerd om mee te groeien met het bedrijf!’

Wordt vervolgd…

Het project heeft effect en wordt daarom opnieuw georganiseerd. Cevora, Stebo, VDAB en PXL werken de contacten met bouwbedrijven verder uit en versterken het aanbod met de feedback van deelnemers zoals Sfea en Canan. Op weg naar sterke en competente jongeren in een duurzame loopbaan!

Inschrijvingsmodule en meer info vind je op:

https://bouwjetoekomst.be/

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be