Terugblik: slotevent Bouw je toekomst

Helft cursisten meteen aan de slag
na opleiding bouwadministrator

11 cursisten van Bouw je toekomst ontvingen tijdens het slotevent op 2 juli verdiend hun getuigschrift. De voorbije 4 maanden verdiepten ze zich in de bouwsector, om zich klaar te stomen als bouwadministrator. 8 van hen kregen meteen na afronding van de opleiding een contract aangeboden. Deze 6e editie is daarmee bijzonder geslaagd.

8 op 11 meteen aan het werk


Na 6 weken opleiding in groep, deden de cursisten 10 weken waardevolle ervaring op onder vorm van werkplekleren. En dat deden ze met glans! Van de 11 cursisten kregen 6 meteen een contract aangeboden van het bouwbedrijf waar ze stage liepen. 1 cursist vond werk bij een ander bouwbedrijf, en 1 startte een interimjob als arbeider. 2 van de cursisten vatten een vervolgopleiding aan. 1 cursist solliciteert verder met heel wat extra ervaring in de rugzak.

11 cursisten ontvingen glunderend hun getuigschrift van directeur Erwin De bruyn.

Toekomst voor cursist én bedrijf


Tijdens het slotmoment nodigden we iedereen uit die heeft bijgedragen aan deze geslaagde zesde editie. Na het delen van hun ervaringen, ontvingen de cursisten hun getuigschrift van algemeen directeur Erwin De bruyn.

Ook directeur Werk & sociale inclusie Jan Smits glunderde van trots:

"We bewijzen ieder jaar dat we met deze opleiding bouwen aan de toekomst van cursisten, maar ook aan die van de bouwbedrijven. Zij krijgen door het werkplekleren toegang tot werkkrachten die op maat zijn klaargestoomd."

Enthousiaste stagementoren


Dat beaamde ook mentor Pieter Schoofs van nieuwste stagebedrijf Skilpod:

"Vroeger heb ik zelf stage gedaan. Het is belangrijk dat je dan iets nuttig doet en dat probeerden we mee te nemen. We hebben onze stagiaire Elif ook wel wat uitgedaagd. We zijn blij dat zij nu bij ons op verschillende diensten de administratie kan ondersteunen."

Mentor Canan Yilmaz volgde de opleiding tijdens de allereerste editie. Ook zij kreeg toen meteen na haar stage een job aangeboden. In november werkt ze 5 jaar bij Group Jansen, sindsdien één van onze vaste leerwerkplekken.

"Het is heel fijn om te zien hoe de opleiding geëvolueerd is. De opleiders luisteren naar de feedback van hun cursisten en doen er iets mee."

Mentoren Canan Yilmaz en Pieter Schoofs deelden hun ervaringen als leerwerkplek van Bouw je toekomst.
Mentoren Canan Yilmaz en Pieter Schoofs deelden hun ervaringen als leerwerkplek van Bouw je toekomst.

Uiteenlopende profielen


Van schoolverlaters over een jonge muzikant en een huismoeder tot logistiek medewerkers: ook dit jaar bestond de groep cursisten van Bouw je toekomst uit heel diverse profielen.

De praktische opleiding tot bouwadministrator is er voor werkzoekenden tussen 18 en 30 jaar. Als bediende ondersteun je werfleiders en projectleiders bij hun dagelijkse administratie.

"Bouw je toekomst dient een dubbel doel. Enerzijds jobredesign, waarbij we een nieuwe functie creëerden. Anderzijds een boeiender leertraject ontwikkelen, om zo jonge mensen te heroriënteren naar werk of opleiding. Dat doen we door die combinatie van hard en soft skills, en co-creatie versus zelfreflectie," legt Erwin uit.

 

Cursisten, mentoren en partners waren welkom tijdens het slotevent van Bouw je toekomst.
Cursisten, mentoren en partners waren welkom tijdens het slotevent van Bouw je toekomst.

Sterk partnerschap


Bouw je toekomst zou er niet zijn zonder onze fantastische partners:

  • Cevora maakt de opleiding financieel mee mogelijk.
  • VDAB en Hogeschool PXL leren onze cursisten heel wat bij over bouwkunde, werforganisatie, veiligheid en MS office.
  • Onze straffe Stebo-collega’s Jannike en Ayse coachen de cursisten doorheen het traject.
  • Alle mentoren die als aanspreekpunt fungeren op de werkvloer.
  • De bedrijven die hun deuren open zetten voor jong talent en zich engageren om hen op te leiden. Zo werken we samen aan een inclusieve arbeidsmarkt.
  • En tot slot de cursisten zelf voor hun gigantisch grote inzet.

Wij bedanken iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van deze zesde editie van harte. Aan onze cursisten wensen we nog veel succes en een boeiende, bloeiende carrière toe.

11 cursisten ontvingen hun getuigschrift als bouwadlinistrator tijdens het slotevent van Bouw je toekomst
11 cursisten ontvingen hun getuigschrift als bouwadlinistrator tijdens het slotevent van Bouw je toekomst

Heb jij zelf interesse voor deze opleiding? Of wil je graag een stageplek aanbieden?

Momenteel weten we nog niet of en wanneer de volgende editie plaatsvindt. Contacteer ons, en we houden je als eerste op de hoogte!

Voor meer info:

Jannike Smeets
jannike.smeets@stebo.be - 0472 18 82 70

Ayse Demirci
ayse.demirci@stebo.be - 0474 23 08 02

stebo.be/bouw-je-toekomst

 

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be