Culturele en creatieve industrie waardevolle speler in streekontwikkeling

InduCCI

Team Ondernemen en team Buurtopbouwwerk presenteren met trots de resultaten van het Interreg Central Europe Project InduCCI. Binnen InduCCI promoten en ondersteunen we de rol van de culturele en creatieve industrie (CCI) als belangrijke speler in regionale ontwikkeling. Dit doen we samen met 7 andere Europese industrie regio’s.

Binnen dit project zette Stebo zijn schouders onder diverse pilootacties. Deze acties kregen vorm dankzij een geëngageerde focusgroep en een uitgebreid partnerschap. We brachten expertise over verscheidene sectoren samen.

  • We boden gemeentelijke diensten inzicht in de werking en leefwereld van CCI (i.s.m. Dépot des Arts, Maasmechelen en Flanders DC).
  • We maakten de creatieve sector ondernemender via een Start! workshopreeks (i.s.m. VAKLab, Flanders DC, The Box Vlaanderen, Studio Segers).
  • Jongeren vormden we tot ambassadeurs van de wijk Nieuwe Kempen in Genk (i.s.m. Villa Basta, Opundi, Labiomista).
InduCCI

Beleidsaanbevelingen

Uit de projectervaringen, pilootacties en input van de focusgroep vloeiden beleidsaanbevelingen voort. Focus is het verder stimuleren van kruisbestuiving tussen de creatieve sector, bedrijven, kennisinstellingen en de brede samenleving.

In de beleidsbrochure beschrijven we open kansen om CCI als waardevolle spelers te betrekken bij het ontwerpen en promoten van de provincie Limburg als aantrekkelijke plaats om te ondernemen en innoveren. En dit in partnerschap met beleidsmakers, bedrijven en inwoners. Goede voorbeelden uit binnen- en buitenland bieden de nodige inspiratie en wijzen de weg naar interessante stakeholders om die kansen om te zetten naar de praktijk.

Ondernemerschap @ Corda Campus

Van 5 t.e.m. 7 oktober bieden we ondernemers uit de grootsteden de kans om Limburg te komen ontdekken als ideale plaats om je business uit te testen en op te starten. De Corda Campus (Blok A) vormt drie dagen een bruisend decor voor product presentatie, uitwisseling en ontmoeting met Limburgse ondernemers én maakbedrijven.

Eindconferentie

Wil je meer weten? Zie je samenwerkingsmogelijkheden?

Hou dan 24/03/2022 (Corda Campus) vrij in je agenda en kom luisteren naar inspirerende sprekers uit binnen- en buitenland. De eindconferentie wordt een boeiende dag vol uitwisseling en dialoog!

Meer info:

Ina Metalidis

ina.metalidis@stebo.be

Stebo in InduCCI

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be