E N E R G I E

Wat doen we?

 • Energiescans:

Sinds 2008 voeren wij in heel Limburg de gratis energiescans uit in opdracht van distributienetbeheerder Fluvius. Intussen hebben we al meer dan 30.000 tevreden klanten…

Zo’n energiescan is een gratis huisbezoek door één van onze energieadviseurs. Die leert de bewoners bewuster omspringen met het energieverbruik in hun woonst. We hebben hierbij aandacht voor de structuur van de woning (isolatie, verwarmingsinstallatie,…) maar eveneens voor de gebruiksgewoontes van de bewoner.

Daarbij hebben we steeds aandacht voor het ruimer kader van ondersteunende maatregelen: premies, subsidies en de rentevrije lening voor energiebesparende maatregelen.

Meer informatie over de energiescan vind je op www.energiescans.be.

 • Duwolim

Wie in Limburg woont en energiebesparende ingrepen wil doen aan zijn woning, kan bij Duwolim een ‘groene’ lening aanvragen. De rentelast bedraagt 2%. Mensen met een beperkt inkomen en verhuurders via een Sociaal Verhuurkantoor kunnen renteloos lenen. Bovendien krijg je bij Duwolim gratis energie- en premieadvies. Een technisch adviseur komt daarvoor thuis op bezoek. Investeren in energiezuinig wonen is een slimme zet: je investeert eenmalig en boekt jarenlange winst door een forse verlaging van je energiefacturen.

Meer informatie over Duwolim vind je op www.duwolim.be

 • Collectieve renovatieprojecten

 • Genk Verwarmt

Stad Genk biedt een gratis energiescan aan voor wie verwarmt met elektriciteit. Een energieadviseur zoekt in je woning naar mogelijkheden om energie te besparen. Nadien geeft hij tips en advies en stelt samen met de bewoners de volgende stappen vast om energie te besparen.

 • Renocoach Genk

Beginnen aan een verbouwing is niet simpel. Je zit met veel vragen. Hoe maak ik een stappenplan van mijn verbouwing? Waar vind ik vakmensen? Hoe vraag ik offertes op? Vaak gaat het over veel geld. Daar ga je dus best niet licht over heen. Vraag daarom raad aan een onafhankelijk deskundige: de RENOcoach van stad Genk! Hij geeft je advies met kennis van zaken.

 • Sociale Energie Efficiëntie Projecten

Kwetsbare gezinnen huren vaak noodgedwongen een energieverslindende woning op de private markt. Hoewel investeren in dakisolatie, spouwmuurisolatie of hoog rendement beglazing de energiefactuur kan drukken, ligt het voor de huurders niet voor de hand om dat te doen. Ook de huisbaas zelf blijkt vaak niet te investeren omdat hij er weinig belang bij heeft, gezien hij de energiefactuur niet betaalt. De sociale energie-efficiëntie-projecten komen hieraan tegemoet met begeleiding op maat én een extra hoge premie.

 

 • Waterscans

Sinds 2018 voeren wij in opdracht van De Watergroep waterscans uit in Limburg.

Via de waterscan willen we klanten aanzetten om duurzamer om te gaan met water en om waterbesparende maatregelen te nemen.

Meer informatie over de waterscan vind je op www.dewatergroep.be/nl-be/drinkwater/reglementering/waterscan

 

INITIATIEVEN

 

 

T W E E T S

 • Werkplekadvies info

  Selecteer een geldig formulier
 • Advies met financiële steun van de KMO-portefeuille 

   

  → WERKPLEKADVIES

  → Download of bekijk hier de algemene- en annulatievoorwaarden voor Stebo advies
  • test