Bouw je toekomst

Bouw je toekomst is een project voor jongeren tussen 18 en 25 jaar
die nieuwsgierig zijn naar hun toekomst op de arbeidsmarkt.

Bouw je toekomst als bouwadministrator

De krapte op de arbeidsmarkt: we kunnen er niet meer omheen! Ook de bouwsector vindt steeds moeilijker geschikte medewerkers. Daarom slaan Cevora, Stebo, VDAB, PXL en Confederatie bouw de handen in elkaar om werkzoekende jongeren op te leiden tot bouwadministrator en zo een antwoord te bieden op deze steeds meer nijpende krapte.

Bouw je toekomst is een innovatief project waarbij collectieve lesmomenten worden afgewisseld met werkplekleren en beroepsopleiding. Limburgse bouwbedrijven zetten hun deuren open voor werkzoekende jongeren tussen 18 en 25 jaar. Stebo versterkt de nodige arbeidsattitudes en soft skills van de jongeren via collectieve opleiding en individuele coaching op de werkplek. Naast soft skills, ontwikkelen de jongeren vakspecifieke kennis en technische competenties die nodig zijn als bouwadministrator. Deze worden getraind door VDAB, PXL en het bouwbedrijf waar ze stage lopen. Het bedrijf zorgt voor een mentor die de jongere hierin begeleidt.

Start: 11 maart 2021 (het werkplekleren start na het bouwverlof)

Meer info: www.bouwjetoekomst.be.

Contact:

Annemie Knoops - annemie.knoops@stebo.be - 0488 751502

Jannike Smeets - jannike.smeets@stebo.be  - 0474 230802

 

Bouw je toekomst infosessie bij Stebo

Wil u als werkgever werkervaringskansen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt?

Schrijf u in via onderstaand formulier als u een stageplek heeft voor één van onze jongeren.

U ontvangt bovendien een referentiebewijs dat bevestigt dat u, door kansen te geven, rechtstreeks bijdraagt tot de realisatie van vier Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen:

  • geen armoede
  • kwaliteitsonderwijs
  • waardig werk en economische groei
  • ongelijkheid verminderen

Het ontvangen referentiebewijs kan u opnemen in eigen communicatie, en geeft u bovendien de mogelijkheid om mee te dingen naar de Award ‘Inclusieve Onderneming van het jaar’.

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30