Expeditie Toekomst

Expeditie toekomst is een project voor jongeren tussen 18 en 25 jaar die nieuwsgierig
zijn naar hun toekomst als bediende op de arbeidsmarkt.

Expeditie toekomst

Cevora en Stebo slaan de handen in elkaar om niet werkende werkzoekende jongeren te coachen in hun zoektocht naar een passende job of opleiding. Expeditie toekomst is een innovatief project waarbij collectieve lesmomenten worden afgewisseld met individuele coaching. Via theoretische lessen, praktijkopdrachten, peerlearning en ervaringsleren bereiden de jongeren zich voor op het werken als bediende op de huidige arbeidsmarkt. In combinatie met deze leervormen voorzien we ook maximaal digitale leermogelijkheden.

Tijdens het traject, van vijf weken, versterkt Stebo de nodige arbeidsattitudes en soft skills van de jongeren. Het jobprofiel van de jongere wordt in kaart gebracht, hun werk – en studieplannen worden omgezet in concrete acties. De jongeren werken dus naar een eindresultaat, namelijk een actieplan met een jobdoel en een stappenplan. De coaches ondersteunen hen, met een begeleiding op maat, in het zetten van concrete stappen.

Start: maandag 9 november 2020

Contact:

Jannike Smeets - jannike.smeets@stebo.be – 0472/18 82 70

Annemie Knoops - annemie.knoops@stebo.be – 0488/75 15 02

Met Cevora als sterk merk gaan we volop voor impact.” | Cevora jaarverslag

expeditie-toekomst-info

Wil u als werkgever kennismaken met de deelnemende jongeren en/of hen werkervaringskansen aanbieden?

Schrijf u in via onderstaand formulier als u wil kennismaken met de deelnemende jongeren en/of werkervaringskansen wil aanbieden zoals bijvoorbeeld een bedrijfsbezoek, inloopdag, interview, stageplek, IBO, BIS, …)

U ontvangt bovendien een referentiebewijs dat bevestigt dat u, door kansen te geven, rechtstreeks bijdraagt tot de realisatie van vier Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen:

  • geen armoede
  • kwaliteitsonderwijs
  • waardig werk en economische groei
  • ongelijkheid verminderen

Het ontvangen referentiebewijs kan u opnemen in eigen communicatie, en geeft u bovendien de mogelijkheid om mee te dingen naar de Award ‘Inclusieve Onderneming van het jaar’.

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30