Maak kennis met onze nieuwste onthaalmedewerkers

Lennert, Chelsea en Johan versterken ons team

Aan het onthaal vind je vooral de jongste én oudste medewerkers van Stebo. Daar werken namelijk vooral vrijwilligers en studenten. Sinds september vormen onthaalmedewerkers Lennert, Chelsea en Johan een waardevolle aanvulling van ons team.

Chelsea en Lennert zijn de jongste medewerkers. Via duaal leren studeren ze in het secundair onderwijs, terwijl ze onze onthaalteams van respectievelijk Zwartberg en de Homebase versterken.

Lennert en Chelsea helpen je met plezier verder aan het onthaal van onze Homebase en Zwartberg.
Lennert en Chelsea helpen je met plezier verder aan het onthaal van onze Homebase en Zwartberg.

Duaal leren, wat is dat precies?

Chelsea: “Dat is gecombineerd leren en werken. Ik zit nu in het 5e middelbaar van een deeltijdse opleiding, waarbij ik 3 dagen werk met een leercontract. Ik werk nog tot augustus 2025 bij Stebo. Zo doe je al veel ervaring op in het middelbaar."

Lennert: "Ik volg deeltijds een administratieve richting en zit nu in mijn 7e jaar. Normaal gezien stop ik dus aan het einde van het schooljaar. Behalve als ik blijf zitten, maar liever niet. (lacht) Ik zou graag IT studeren hierna."

Jullie zijn goed ingewerkt intussen. Hoe ziet een dag aan het onthaal eruit?

Lennert: "Goh. Dat is heel verschillend. Mensen ontvangen, telefoon opnemen en doorverbinden, de zalen klaarzetten voor opleidingen en vergaderingen, ... Daarnaast help ik met administratieve taken van collega's."

Chelsea: "Ik ondersteun vooral de jobcoaches bij hun administratie. Daarnaast help ik met de planning van de energiescans en werk ik adviesrapporten van de energieadviseurs af."

Hier in Zwartberg komen nog veel buurtbewoners langs, omdat de wijkwerker hier vroeger zat. Ze vragen ons om hulp bij het printen, kopiëren of om hun advocaat te bellen. Mensen die niet goed Nederlands spreken, passeren met brieven die ze niet goed begrijpen. We helpen waar we kunnen. Heel gevarieerd werk dus. Dat vind ik alleen maar positief.

 

Kenden jullie Stebo al?

Lennert: "Neen. Mijn leerkracht heeft Stebo aan me voorgesteld, omdat ik in Genk woon. Ondertussen voel ik me thuis op de Homebase. De collega’s zijn vriendelijk. Je kan hen altijd iets vragen, als je het even niet weet."

Chelsea: "Ik kende Stebo via Rafael, die hier 4 jaar lang onthaalbediende geweest is. Hij had al veel positiefs over zijn werk verteld. Toen hij afstudeerde en hier stopte, stelde ik aan school voor om hem te vervangen."

"Ik was echt blij toen ik mocht beginnen! Er heerst hier een familiale sfeer tussen de collega's en het werk is fijn, maar ook uitdagend."

Vrijwilliger Johan verwelkomt je aan het onthaal van Borgloon.
Vrijwilliger Johan verwelkomt je aan het onthaal van Borgloon.

Ook Johan startte in september. Hij is vrijwilliger aan het onthaal van ons kantoor in Borgloon.

Hoe kwam jij bij Stebo terecht?

Johan: “Ik heb al een heel verleden met Stebo. Mijn communicatiebureau lag een verdieping hoger dan de vroegere Stebo-locatie aan C-mine. Op die manier heb ik onder andere als fotograaf meegewerkt aan publicaties zoals Renoveren in Haspengouw en Mijn Cité."

"Nu ben ik gepensioneerd. Jos Put, voormalig werknemer en nog vrijwilliger bij Stebo, vertelde me over deze vrijwilligersfunctie. En nu zit ik hier."

En bevalt het jou?

Johan: "Het was even aanpassen. Deze baan is rustiger, er is minder stress. Mijn taken zijn niet moeilijk: koffie zetten, de keuken bijhouden, documenten versnipperen: dingen die een ander ook kan. Ook wat administratie, maar dat is mij niet vreemd. Alleen opruimen is een werkpunt."

"Ik ben de enige man tussen de vrouwen en er is een generatieverschil: een totaal andere context dan ik gewend ben. Ik pik heel wat zaken van hen op. Het leven van die jonge mensen is boeiend."

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be