Een 'jong' onthaal bij stebo

Het onthaal bij Stebo wordt verzorgd door jongeren die Deeltijds Leren Deeltijds Werken.
Je eerste contact bij Stebo verloopt dus meestal via deze jonge collega’s die nog in opleiding zijn. Wij hebben hier niet zomaar voor gekozen. Kansen creëren zit in ons STEBO DNA. Onze “onthaalbedienden in opleiding” krijgen bij ons de kans om werkervaring op te doen die ze nodig hebben op de arbeidsmarkt.  Stebo heeft hiervoor een officiële erkenning tot ‘werkplek’ en onze begeleiders zijn gecertificeerde mentoren. Zij leren niet enkel hoe ze een onthaal en daarbij horende administratie en logistieke taken moeten doen.  Zij leren ook andere competenties en attitudes bij Stebo. Zoals samenwerken, nauwkeurigheid, afspraken nakomen, het omgaan met verschillende mensen in diverse  contexten. We verliezen ook hun leefwereld niet uit het oog. Samen kijken we welke elementen een stevige positie op de arbeidsmarkt nog in de weg staan en maken we een plan op hoe ze hieraan kunnen werken.
Na hun werkervaring bij Stebo willen we dat zij zelf stevig aan het roer kunnen staan van hun (levens)loopbaan.

Laura en Yaren zijn twee van onze onthaalbedienden “in opleiding”. Zij wisselen elkaar af om het onthaal te verzorgen op ons hoofdkantoor, de Homebase van Stebo.
We vroegen aan hun waarom ze voor het systeem van deeltijds Leren en deeltijds Werken hebben gekozen.

onthaalbediendes

Laura: “ Ik wil niet achter een schoolbank zitten, in de praktijk leer je toch het beste? Telefoneren doe ik het liefste, de mensen zijn meestal vriendelijk en je kan daardoor andere mensen helpen.”

Ook Yaren koos bewust voor deeltijds leren en werken. “Ik heb deeltijds leren en werken gekozen omdat ik school wou combineren met werk. Voltijds achter de schoolbank zitten was niets meer voor mij. Het was mijn eigen keuze.  Vòòr mijn werk bij Stebo, had ik altijd schrik voor de telefoon. Nu gaat dit zo vlot dankzij mijn ervaring die ik oploop. Eigenlijk heb ik hier al veel bijgeleerd, het is mijn eerste echte werkervaring. “

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be